Suppen

SUP staat voor Stand Up Paddling, wat inhoudt dat je rechtopstaand op een breed  surfboard gaat peddelen. Omdat het surfboard vrij breed is, voelt het heel stabiel aan. Je kunt dus op een heel ontspannen manier de wereld vanaf het water gaan verkennen.


Feesten en partijen. Suppen is gemakkelijk en snel te leren en daarom uitermate geschikt als leuke activiteit met een vriendenclub, collega’s of voor een feestje. Na instructie en wat oefenen, kan er een tochtje gemaakt worden. In één groep is SUPpen en kanoën heel goed samen te doen. Met kinnderen zijn allerlei spelletjes op en aan het water ook erg leuk.

Hoewel het makkelijk te leren is, is het raadzaam eerst een les te nemen, zodat je techniek leert en dan makkelijk kan varen zonder dat het veel kracht hoeft te kosten. Het gaat dan dus makkelijker of je kan sneller.


SUP les van een uur. In een les van een uur leer je op de kant de techniek van het peddelen. Daarna de eerste Balance oefeningen op het water. Dan gaan we een stukje peddelen.


Honden SUP les. Hetzelfde als een gewone les, maar aan de kant went de hond aan het board. Het baasje gaat eerst even alleen het water op om te oefenen. Dan gaat het hondje mee. En varen hond en baasje een stukje.


Huur en tochten. Als je een les hebt gevolgd krijg je informatie over informatie over mogelijkheden tot huren en het maken van tochten.


Locatie: Oolderplas of een andere locatie aan de maasplassen.


Kleding: Met suppen worden alleen je voeten nat. Dus oude gymschoenen of neopreen schoentjes zijn aan te bevelen. Blote voeten zijn niet aan te raden i.v.m. mogelijk scherpe voorwerpen op de bodem. Doe makkelijk zittende kleding aan. Ren-kleding is uitermate geschikt voor het suppen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je in het water valt en het is dus raadzaam een stel droge kleren mee te nemen. Mocht het voor de kou nodig zijn kun je een neopreen pak lenen.


Het meenemen van spullen. Het is raadzaam een klein rugzakje mee te nemen met daarin een flesje water. Een waterdicht hoesje voor de telefoon kun je lenen.


Lessen worden op afspraak gegeven. Bel voor meer info of het maken van een afspraak

06 - 52 12 37 42 of mail info@paddlefunroermond.nl