Kanoën

Kanoën is varen in open kano met twee of drie personen in een kano. De kans op in het water vallen is vele malen kleiner dan bij het suppen. Het is heel makkelijk te leren. Als je met zijn drieën vaart kan desgewenst ook nog bij toerbeurt gepeddeld worden.


Feesten en partijen. Kanoën is makkelijk en snel te leren en daarom uitermate geschikt als leuke activiteit me vriendenclub, collega’s of feestje. Na instructie en wat oefenen, kan er een tochtje gemaakt worden. Binnen één groep is kanoën en suppen heel goed te combineren, en kan ieder kiezen wat hij het liefste doet.

Hoewel het makkelijk te leren is, is het raadzaam eerst een les te nemen. Je leert dan de techniek van het peddelen en kan zo met veel minder kracht varen. Het gaat dan dus makkelijker of je kan sneller.


Kano les van een uur. In een les van een uur leer je op de kant de techniek van het peddelen. Daarna op het water. We oefenen sturen en peddeltechniek. Dan gaan we een stukje peddelen.


Honden mee in de kano. Het is heel eenvoudig een hond mee te nemen in een kano. Op de kant even wennen en dan kan hij zo mee.

Huur en tochten. Als je een les hebt gevolgd krijg je informatie over mogelijkheden tot huren en het maken van tochten.


Locatie: Oolderplas of een andere locatie aan de maasplassen.


Kleding: Met kanoën kunnen de voeten nat worden. Dus oude gymschoenen of neopreen schoentjes zijn aan te bevelen. Blote voeten zijn niet aan te raden i.v.m. mogelijk scherpe voorwerpen op de bodem. Doe makkelijk zittende kleding aan. Ren-kleding is uitermate geschikt voor het kanoën. Hoewel de kans klein is kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je in het water valt en het is dus raadzaam een stel droge kleren mee te nemen.


Meenemen van spullen. Je kan heel makkelijk een tas meenemen. Een waterdicht hoesje voor je telefoon kan je lenen.


Lessen worden op afspraak gegeven. Bel voor meer info of het maken van een afspraak

06 - 52 12 37 42 of mail info@paddlefunroermond.nl